сряда, 15 януари 2014 г.

Пълнени картофи


 
Печени картофи във фолио, пълнени с плънка от риба тон, царевица и майонеза. По същия начин могат да се напълнят с всякаква плънка , с различни видове салати (най-вече  руска салата, млечна и тн.),с месо и риба.

Средно големи картофи се измиват хубаво, подсушават се, надупчват се с вилица и се увиват един по един във фолио. Пекат се във фурна на 220 градуса около 1- 1,5 часа. След това още топли (без да се белят) им се правят прорези по дължина и по ширина ( като кръст) и се пълнят с плънка по желание. Ето и наколко варианта за плънка:

вариант 1:

·         шунка

·         крема сирене

·         майонеза

·         кашкавал

·         сол, черен пипер, лимонов сок

Шунката се нарязва на кубчета, кашкавала се рендосва и  всички съставки се смесват

 Вариант 2:

·         варени яйца (настъргани)

·         майонеза

·         квасена сметана (или крема сирене)

·         маслини

·         подправки
 

Вариант 3:

·         риба тон

·         царевица

·         маслини

·         майонеза

·         Сол, черен пипер

Импровизирайте!
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар