Печени картофи във фолио, пълнени с плънка от риба тон, царевица и майонеза. По същия начин могат
да се напълнят с всякаква плънка , с различни видове салати (най-вече руска салата, млечна и тн.),с месо и риба.
Средно големи
картофи се измиват хубаво, подсушават се, надупчват се с вилица и се увиват
един по един във фолио. Пекат се във фурна на 220 градуса около 1- 1,5 часа.
След това още топли (без да се белят) им се правят прорези по дължина и по
ширина ( като кръст) и се пълнят с плънка по желание. Ето и наколко варианта за
плънка:
вариант 1:
·
шунка
·
крема
сирене
·
майонеза
·
кашкавал
·
сол,
черен пипер, лимонов сок
Шунката се нарязва на кубчета, кашкавала се рендосва и всички съставки се смесват
Шунката се нарязва на кубчета, кашкавала се рендосва и всички съставки се смесват
Вариант 2:
·
варени
яйца (настъргани)
·
майонеза
·
квасена
сметана (или крема сирене)
·
маслини
·
подправки
Вариант 3:
·
риба
тон
·
царевица
·
маслини
·
майонеза
·
Сол,
черен пипер
Импровизирайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар