вторник, 27 май 2014 г.

Лесна пудингова торта



Вчера реших да направя някаква торта, но нямах много време, а не ми се занимаваше с някакви сложни торти и набързо спретнах тази торта. Получи се доста лесен и вкусен десерт. Рецептата за блата я имам от една моя приятелка. В оригинал е шоколадов блат с какао и ром, но аз го промених. Кремът е гъст ванилов пудинг с прибавени към него разбити масло и пудра захар. Ето и рецептата!


Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
6 с.л захар
4 с.л вода (студена)
6 с.л брашно
ванилия


за крема:
250 мл прясно мляко
1 пудинг ванилия
1 пак. ванилова захар
4 с.л  захар


1 пак(125 г) масло

1/2 ч.ч пудра захар


за украса:
сметана


Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват със 6 с.л захар и постепенно се прибавя водата (при непрекъснато разбиване). Прибавят се жълтъците и накрая брашното и ванилията. Пече се на 180 градуса 15-20 мин в малка правоъгълна тавичка ( 25x35cm)

За крема:
Смесват се пудинга, захарта (4 с.л) и ваниловата захар с малко мляко, а останалото мляко се слага на котла да се загрее, след това се прибявя пудинговата смес и при непрекъснато бъркане се сварява докато се сгъсти.Трябва да се получи доста гъста смес.
Маслото се разбива с пудрата захар (с миксер) и към него се прибавя охладения пудинг. Разбива се докато се получи еднородна смес. 
Охладения блат се намазва с крема и сметана и се оставя да се постои няколко часа в хладилника.Може върху крема да се сложат и плодове. Украсява се с шоколадови пръчици,ядки и плодове.




Няма коментари:

Публикуване на коментар