сряда, 28 май 2014 г.

Руло с кайма и готови кори


Миналата седмица бяхме на гости при едни сърби и там ядохме това руло. Освен, че е много ефектно е и много вкусно. От тогава все се каня да го направя. Поразтърсих се и намерих рецептата тук. Разликата е, че в плънката има и праз, и гъби, а корите се мажат само с яйце. Ето и рецептата по начина, по който го направих аз:

Необходими продукти:

за плънката:

1 кг кайма
1 голяма глава лук
1-2 скилидки чесън
вегета (сол)
черен пиреп

1 пак. готови кори

за заливката на корите:

2 яйца
3 с.л олио
2 с.л прясно мляко
сол

Начин на приготвяне:

Запържваме каймата, заедно с лука и чесъна. Прибавяме подправките и оставяме плънката малко да се охлади.


Разбиваме яйцата с малко сол и прибавяме млякото и водата.


На дъното на продълговата дълбока тава, предварително намазана с олио, слагаме 1 кора,
поръсваме я с 2 с.л от заливката, отгоре слагаме друга кора, пак от заливката и ги оставяме настрани.


Започваме да правим рулата. Взимаме 1 кора, намазваме я със заливката (2 с.л), върху нея слагаме друга кора и разпределяме от плънката само в единия край на кората (по късата страна).


Навиваме на руло.


По този начин правим и другите рула (общо 10). Всяко руло се прави от 2 кори, 2-3 с.л заливка и 3-4 с.л плънка.

Готовите рула се подреждат върху тавата, на дъното на която предварително сме сложили двете кори.


На първия ред слагаме 4 рула.


Върху тях (на втория ред) слагаме 3 рула.


Отгоре ( трети ред) - 2 рула.


И накрая на последния ред - 1 руло.


Намазваме рулото със сместта от яйце, олио и прясно мляко. 


И завиваме рулото с двете кори на дъното на тавата.


Намазваме хубаво с яйчената смес.


Печем на 200 градуса около 30 мин.

Ето го и изпеченото руло.


След като го извадите от фурната е добре да го покриете с кърпа, за да омекне.

И накрая в разрез.




Няма коментари:

Публикуване на коментар