Днес ви представям един сладкиш, който напоследък обиколи повечето кулинарни сайтове, блогове и групи. Може да го срешнете под разнични наименования - "Магичен сладкиш", "Магически сладкиш", "Умен сладкиш" и тн. Магията е в това, че докато се пече този сладкиш се образуват два слоя - много лек и приятен крем на дъното и вкусна коричка на повърхността. При мен всеки път се получава различна магия, понякога сладкиша е основно от крем с много малка коричка отгоре, друг път се образува дебел блат на повърхността, но винаги се изяжда за нула време.
Рецептата е от тук
Необходими продукти:
- 4 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 125 г масло
- 500 мл прясно мляко
- 1 ч.ч. брашно
- 1-2 ванилии
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделят се белтъците от жълтиците на 4 яйца. Белтъците се разбиват с 1/2 ч.ч захар на твърд сняг.
След това се прибавят брашното и ванилията.
Получава се гъста смес.
Накрая се прибавят прясното мляко
и разбитите в началото белтъци.
Получава се доста течна смес, но така и трябва.
Смесста се разпределя с тавичка с размети 20 х 30 см, предварително намазаха с масло и поръсена с брашно.
Пече се 40-45 мин на 160-170 градуса. Проверява се с клечка за зъби.
Поръсва се с пудра зарах.
Сервира се охладен, нарязан на квадратни парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар