Необходими продукти:
за блатовете:
15 белтъка
15 с.л захар
450 г орехи или бадеми
2-3 с.л брашно
за крема:
15 жълтъка
250 г захар
150-200 г шоколад
2 пак. масло (250 г)
Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват леко.
Прибавя се захарта.
Разбива се до получаване на твърд сняг.
Прибавят се смлените орехи (бадеми или комбинация от двете).
Бърка се с лъжица.
Накрая се прибавят 3 с.л брашно.
Получава се средно гъста смес.
Разпределя се върху форма за торта с хартия за печене на дъното.
Можете да направите блатовете 4-5 по тънки или 3-4 по дебели.
От това количество на мен за тази торта се получиха 4 големи правоъгълни блата.
Пекат се на 180 градуса околко 15 мин.
За крема:
Разбиват се жълтъците и захарта.
Прибавя се шоколада и се вари на пара или на водна баня на слаб огън докато се сгъсти.
Към края се прибавя маслото.
След като се разтопи маслото кремът се маха от котлона и се оставя в хладилника за няколко часа да се втвърди.
Охладените блатове се мажат с крема.
Украсява се по желание!
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар