Това са кроасанчета, които никога не могат да останат повече от 15 мин. Изчезват за нула време!
Необходими продукти:
500 гр брашно
1 пак. суха мая (или 1 куб)
1 ч.л захар
1 с.л сол
3-4 с.л олио
1 яйце
200 мл прясно мляко
100 мл вода
1 пак. масло (125 гр) може и повече
Начин на приготвяне:
Смесват се маята, топлото мляко и захарта и се оставя да постои 5-10 мин. Прибавят се отделно разбитото яйце със солта, олиото и водата. Накрая се прибавя брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за около 30-45 мин.
Разделя се на 5-6 топчета.
Всяко топче се разточва на кора с диаметър 20 см.
Върху първата кора се подреждат тънки парченца масло.
Оформят се кроасаните като се навиват без да се прегъват краищата.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар