понеделник, 7 април 2014 г.

Кроасани със сирене

Това са кроасанчета, които никога не могат да останат повече от 15 мин. Изчезват за нула време!


Необходими продукти:

500 гр брашно
1 пак. суха мая (или 1 куб)
1 ч.л захар
1 с.л сол
3-4 с.л олио
1 яйце
200 мл прясно мляко
100 мл вода
1 пак. масло (125 гр) може и повече

Начин на приготвяне:
Смесват се маята, топлото мляко и захарта и се оставя да постои 5-10 мин. Прибавят се отделно разбитото яйце със солта, олиото и водата. Накрая се прибавя брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за около 30-45 мин. 
Разделя се на 5-6 топчета.

                               
                             Всяко топче се разточва на кора с диаметър 20 см.


                        Върху първата кора се подреждат тънки парченца масло.


                                             Отгоре се слага втората кора.

   
                         Пак масло и така всички кори. На последната не се слага масло.


Така подредените кори се оставят да постоят 30 мин. Разточва се една голяма кора и се реже на триъгилници.

  Върху всеки триъгълник се слага от плънката. Може само сирене, сирене и яйце, шунка,          кашкавал и тн. На снимката са с крема сирене.

 
                 Оформят се кроасаните като се навиват без да се прегъват краищата.

 

        Подреждат се в обилно намазана с масло тава. И се остават да постоят така още 30 мин.             Намазват се с разбито яйце.


Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-30 мин.


                                                             Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар