Необходими продукти:
1 пак. суха мая
1 с.л захар
1 яйце
150 гр прясно мляко (топло)
100 гр вода (топла)
2 с.л олио
брашно колкото поеме (около 1/2 кг)
1 с.л сол
за потапяне:
1/2 пак масло
3-4 с.л олио
1 ч.л шарена сол
Начин на приготвяне:
Смесват се маята, захарта и топлото мляко, разбъркват се добре и се оставя да постои така 5-10 мин. След това се прибавят олиото, яйцето, водата, брашното и солта и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Разточва се голяма кора и с чаша се изрязват кръгове. Смесват се разтопеното масло, олио и шарена сол. Всеки кръг се потапя в мазнината и се подреждат в кръгла тава.
1 пак. суха мая
1 с.л захар
1 яйце
150 гр прясно мляко (топло)
100 гр вода (топла)
2 с.л олио
брашно колкото поеме (около 1/2 кг)
1 с.л сол
за потапяне:
1/2 пак масло
3-4 с.л олио
1 ч.л шарена сол
Начин на приготвяне:
Смесват се маята, захарта и топлото мляко, разбъркват се добре и се оставя да постои така 5-10 мин. След това се прибавят олиото, яйцето, водата, брашното и солта и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Разточва се голяма кора и с чаша се изрязват кръгове. Смесват се разтопеното масло, олио и шарена сол. Всеки кръг се потапя в мазнината и се подреждат в кръгла тава.
Оставя се да втаса и се намазва с разбито яйце.По желание се поръсва с още шарена сол и сухи подравки по ваш избор (чубрица, риган и тн.)
Няма коментари:
Публикуване на коментар