вторник, 18 ноември 2014 г.

Рафаело торта

Рецептата е от тук

Необходими продукти:

за блата:
7 белтъка
150 г захар
1 пак. ванилова захар
70 г брашно + 1 бакпулвер
150 г кокосови стърготини

за крема:
7 жълтъка
2 пудинга ванилия
700 мл прясно мляко
100 г масло
100 г пудра захар
500 г подсладена течна сметана

12 броя обикновени бисквити (petit beurre)
100 мл прясно мляко (за потапяне на бисквитите)
50 г кокосови стърготини (за поръсване)

Начин на приготвяне:

на блата:
Белтъците се разбиват на сняг, прибавят се захарта и ваниловата захар и се продължава да се разбива. След това се прибавя брашното с бакпулвера и накрая кокосовите стърготини.
Пече се във форма за торта (26 см) върху хартия за печене  15- 20 мин. на 180 градуса. След като се охлади се поръсва с прясно мляко.

на крема:
В тенджера се слага 500 мл прясно мляко да кипне.
Отделно се смесват  жълтъците, пудинга и 200 мл прясно мляко и се прибавят при непрекъснато бъркане към горещото мляко. Бърка се докато се получи гъст крем. Маха се от котлона и се оставя да се охлади.
Отделно се разбиват маслото и пудрата захар и се прибавят към охладения крем, както и разбитата сметана. Всичко се разбива с миксер добре.

Блата се поръва с прясно мляко, намазва се с 1/2 от крема, върху него се подреждат потопените в мляко бисквити и другата 1/2 от крема. Остава се да постои в хладилника и да се стегне, след което се поръсва с кокосови стърготини.






Няма коментари:

Публикуване на коментар