Необходими продукти:
1 пак. кори за баница (500г)
300 г орехи (смлени)
300 мл прясно мляко
1 пудинг ванилия
150 г масло
1 ч.л канела
1 ванилия
за сиропа:
300 г захар
200 мл вода
1 лимон
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме сиропа, тъй като трябва да се охлади (залива се горещата баклава с охладен сироп). Смесваме водата и захарта и ги злагаме на котлона, заедно с нарязания на кръгчета лимон да поври 2-3 мин и го махаме от котлона и оставяме да се охлади.
Взима се една кора.
Намазва се с разтопено масло. Върху нeя се слага друга кора и пак се намазва и така се слагат една върху друга 4 кори.
Навива се на руло.
Рулата се режат на кръгчета с дебелина 2-3 см.
Подреждат се в намазана с масло тава, както е показано на снимките.
Пекат се на 200 градуса.
Изваждат се от фурната и веднага се заливат със охладения сироп. Покриват се с кърпа и се оставя да постои няколко часа за да омекнат баклaвичките и да поемат сиропа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар