сряда, 4 февруари 2015 г.

Баклавички охльовчета с пудинг


Необходими продукти:
1 пак. кори за баница (500г)
300 г орехи (смлени)
300 мл прясно мляко
1 пудинг ванилия
150 г масло
1 ч.л канела
1 ванилия

 за сиропа:
300 г захар
200 мл вода
1 лимон

Начин на приготвяне:


Първо приготвяме сиропа, тъй като трябва да се охлади (залива се горещата баклава с охладен сироп). Смесваме водата и захарта и ги злагаме на котлона, заедно с нарязания на кръгчета лимон да поври 2-3 мин и го махаме от котлона и оставяме да се охлади.

Взима се една кора.


Намазва се с разтопено масло. Върху нeя се слага друга кора и пак се намазва и така се слагат една върху друга 4 кори.


Четвъртата кора се намазва (повече от 1/2 от кората) с пудинг, а останалата част с масло.


Навива се на руло.



Рулата се режат на кръгчета с дебелина 2-3 см.


   Подреждат се в намазана с масло тава, както е показано на снимките.



Пекат се на 200 градуса.


Изваждат се от фурната и веднага се заливат със охладения сироп. Покриват се с кърпа и се оставя да постои няколко часа за да омекнат баклaвичките и да поемат сиропа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар