3 яйца
1 ч.ч брашно ( 1 ч.ч = 200 мл течност)
1 ч.л бакпулвер
150 мл прясно мляко
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Белтъците на яйцата се отделят и разбиват на сняг със 1 щипка сол. Може да се прибавят няколко капки лимонов сок, за да се разбият по-добре. В друг съд се смесват жълтъците, брашното, бакпулвера, и млякото и се разбиват с миксер до получаването на гладка смес. Към получената смес с лъжица се прибавят разбитите белтъци и сместа за палачинките е готова. С лъжица се взима от сместта и се разпределя върху леко намазнен и нагорещен тиган за палачинки. За 1 палачинка са необходими 2 с.л от сместта. Слагат се 2 лъжици смес една върху друга и с лъжицата се разнасят така, че да се получи кръг. Пекат се по 1-2 мин от всяка страна. Много бързо се изпичат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар