петък, 27 декември 2013 г.

Новосадска пита

Необходими продукти:

500 гр. кори за баница
4 яйца
500 г краве сирене
200 мл прясно мляко
200 мл вода
олио
сол

Начин на приготвяне:
Намазваме тавата с олио и наслагваме една върху друга 5 кори, като прегъваме краищата ако корите са по-големи от съда. Върху тях разстиламе ½ от натрошеното сирене. Пак слагаме 5 кори и останалата ½ от сиренето. Завършваме с останалите кори. Режем на квадратни парчета. Поръсваме с олио по процепите. В дълбок съд с тел разбиваме млякото, яйцата, солта и водата. Заливаме баницата. Поръсваме с олио и оставаме да престои в хладилник 24 часа. Аз обикновено я правя от вечерта и престоява в хладилника цяла нощ, а на сутринта я слагам да се пече. Пече се 20 мин на 230 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар