понеделник, 13 януари 2014 г.

Спаначени кюфтенца на фурна


 
Необходими продукти:

1 кг. спанак

½ пак. масло ( 60 гр)

4 яйца

2 ½ ч.ч галета

100 -150 гр кашкавал

2 скилидки чесън

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Спанакът се измива, нарязва на едро и се запържва в маслото заедно с чесъна.  Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади, след това към него се прибавят галетата (с начукан сухар,така че да има и по-едри парченца, стават по-хубави ), яйцата, кашкавала, сол и черен пипер. Всичко се омесва добре и се оставя за няколко часа в хладилника. Оформят се топчета с големината на орех и се подреждат  тава с хартия за печене на дъното. Пекат се 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар