1 кг. спанак
½ пак. масло ( 60
гр)
4 яйца
2 ½ ч.ч галета
100 -150 гр
кашкавал
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
Начин на
приготвяне:
Спанакът се измива, нарязва на едро и се запържва в маслото заедно с чесъна. Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади, след това към него се прибавят галетата (с начукан сухар,така че да има и по-едри парченца, стават по-хубави ), яйцата, кашкавала, сол и черен пипер. Всичко се омесва добре и се оставя за няколко часа в хладилника. Оформят се топчета с големината на орех и се подреждат тава с хартия за печене на дъното. Пекат се 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Спанакът се измива, нарязва на едро и се запържва в маслото заедно с чесъна. Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади, след това към него се прибавят галетата (с начукан сухар,така че да има и по-едри парченца, стават по-хубави ), яйцата, кашкавала, сол и черен пипер. Всичко се омесва добре и се оставя за няколко часа в хладилника. Оформят се топчета с големината на орех и се подреждат тава с хартия за печене на дъното. Пекат се 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар