неделя, 19 януари 2014 г.

Зеленчукови кюфтета с риба



Това е една моя импровизация много подходяща за деца, които не обичат риба. Количествата на продуктите са ориентировъчни, можете да увеличите рибата или зеленчиците, както и да добавите и други зеленчуци и подправки по ваш вкус.


Необходими продукти за 8-10 средно големи кюфтета:

2 варени картофа ( 1 ч.ч намачкани  варени картофи)
1 варен морков
200 гр варена риба (бяла риба, сьомга или друга не много мазна риба) или от консерва
½ ч.ч замразен грах
½ ч.ч царевица от консерва
За панировката:
100- 150 гр царевично нишесте (или галета, брашно или друга готова смес за паниране)

1/2 връзка магданоз
1 яйце
Начин на приготвяне:

Картофите и морковът се сваряват. Морковът се нарязва на кубчета, а картофите се намачкват с вилица. В купа се смесват картофите, моркова, царевицата,рибата и грахът (леко размразен).

Всичко се обърква добре и се посолява.
Оформят се средно големи кюфтета и се овалват първо в разбито яйце, а след това  в царевичен гриз (или галета), смесен с нарязан на ситно магданоз.

Ето така изглеждат готовите за пържене кюфтета:



Пържат се в не много олио,  по 3-4 мин. от всяка страна.



Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар